دانش-ایران

متن هایی علمی

۷ مطلب در فروردين ۱۳۹۵ ثبت شده است

برترینهای مغز و اعصاب دنیا به ایران می‌آیند



برترینهای مغز و اعصاب دنیا به ایران می‌آیند

به گزارش خبرنگار مهر، در سال ۲۰۱۴ به تصویب رسید که پنجمین سمپوزیوم فدراسیون جهانی انجمن‌های جراحان مغز و اعصاب سال ۲۰۱۶ در ایران برگزار شود. این کنگره از روز ۲۹ فروردین تا سوم اردیبهشت به مدت ۶ روز در هتل اسپیناس با حضور تعداد کثیری از افراد برجسته علمی و متخصصان در حوزه مغز و اعصاب برگزار می‌شود.

افتتاحیه این سمپوزیوم در برج میلاد با حضور رئیس‌جمهور کشور برگزار خواهد شد. از سوی دیگر، افراد برتر علمی دنیا و مقامات کشورها در این کنگره حضور دارند و قرار است بستری برای تعاملات بیشتر ایران در حوزه مغز و اعصاب با سایر کشورها صورت گیرد.

تاکنون بیش از ۸۰ کشور جهان درخواست شرکت در بزرگترین رویداد علمی کشور ( پنجمین سمپوزیوم فدراسیون جهانی انجمن‌های جراحان مغز و اعصاب) داده‌اند و حضور بیش از ۷۲۰ متخصص و جراح مغز و اعصاب در این کنگره به تأیید رسیده است. در این کنگره بیش از ۱۸۰۰ نفر از متخصصان حوزه مغز و اعصاب حضور خواهند داشت.

در این سمپوزیوم بیش از ۶۰۰ مقاله علمی در قالب پوستر و سخنرانی ارائه خواهد شد.

همچنین قرار است در قالب این سمپوزیوم علمی یک تور ایران‌گردی برای مهمانان ایرانی و خارجی به برخی از استان‌های برگزار شود. تاکنون ۳۷۰ نفر از مهمانان برای شرکت در این تورهای گردشگری تقاضا داشته‌اند.

 همزمان با برگزاری پنجمین سمپوزیوم فدراسیون جهانی انجمن‌های جراحان مغز و اعصاب، هفتمین کنگره بین‌المللی جراحان مغز و اعصاب، اولین کنگره بین‌المللی علوم اعصاب و کنگره میان‌دوره‌ای MASSIN برگزار می‌شود.

پروفسور سمیعی، رئیس، علیرضا دلیری، دبیر اجرایی، پروفسور سمیعی وسید محمدقدسی دبیر علمی پنجمین سمپوزیوم فدراسیون جهانی انجمن های جراحان مغز و اعصاب هستند.

فدراسیون جهانی انجمن‌های  جراحان مغز و اعصاب متشکل از ۱۳۰ انجمن شامل ۵ جامعه قاره‌ای، ۱۱۹ انجمن جراحی مغز و اعصاب ملی و ۶ انجمن وابسته است و بالغ بر ۳۰ هزار جراح مغز و اعصاب سراسر جهان را شامل می‌شود.

گروه‌های هدف این فدراسیون جراحی مغز و اعصاب، داخلی مغز و اعصاب، گوش و حلق و بینی سر و گردن، بیهوشی، علوم اعصاب، آسیب‌شناسی، روانپزشکی و روانشناسی، رادیولوژی، شنوایی‌شناسی، ارتوپدی، پرتودرمانی و تومورشناسی، چشم‌پزشکی، طب فیزیکی و توانبخشی، پزشکی هسته‌ای، جراحی ترمیمی، هماتولوژی/آنکولوژی، فیزیوتراپی و توانبخشی، پزشکان عمومی، پرستاری، نورواندو کرینولوژی هستند.

 برگزاری این رویداد بزرگ علمی در کشور باعث می‌شود تا متخصصان خارجی با ظرفیت‌ها و پتانسیل ایران در حوزه مغز و اعصاب آشنا شده تا در آینده از این پتانسیل استفاده کنند.

موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد سهرابوندامرایی

سالگرد ۲ رویداد تاریخ ساز فضایی/ شب یوری و پرتاب اولین شاتل




سالگرد ۲ رویداد تاریخ ساز فضایی/ شب یوری و پرتاب اولین شاتل

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی پیرگزی: ۱۲ آوریل سال ۱۹۶۱ نخستین انسان وارد محدوده ای از اطراف زمین شد که در اصطلاح علمی به آن فضا گفته می شود. یوری گاگارین در اوج جنگ سرد میان دو ابر قدرت شرق و غرب آن دوران لقب نخستین فضانورد تاریخ را به خود گرفت تا اکنون و در هزاره سوم همه ساله در چنین روزی (۲۴ فروردین) مراسم باشکوهی در سراسر جهان تحت عنوان شب یوری (Yuri’s Night) و روز جهانی کیهان نوردی برگزار شود.

شب یوری

امسال نیز همچون سالهای گذشته این مراسم با برنامه ریزی باشکوهی در بیش از ۲۰۰ نقطه از ۵۰ کشور جهان برگزار می شود. مراسم امسال که شانزدهمین مراسم شب یوری به شمار می آید تقدیری باشکوه از پنجاه و پنجمین سالگرد فتح فضا به دست انسان محسوب می شود.

اگرچه امسال مراسم شب یوری در سراسر نقاط جهان برگزار می شود اما بدون شک مهمترین آنها مراسم ویژه ای است که در لس آنجلس و در مجاورت یکی از ایمن ترین شاتل ها یعنی اندیور برگزار می شود. «لورتا وایتسایدز» به عنوان یکی از بنیانگذاران مراسم شب یوری همراه با «سامانتا کریستوفرتی» از ایتالیا که به تازگی از ایستگاه فضایی بین المللی به زمین بازگشته و البته «باز آلدرین» افسانه ای که همپای آرمسترانگ در تاریخ علم فضانوردی جاودانه شده است، در مراسم باشکوه شب یوری در مرکز علوم کالیفرنیا گرد هم می آیند.

در این مراسم نمایندگانی از ناسا و شرکتهای پیش رو در عرصه توسعه اکتشافات فضایی همچون Planetary Resources، اسپیس ایکس، ویرجین گلکتیک و سازمانها و نهادهای فعال در حوزه فضا نیز حضور خواهند داشت و طی آن نمایشی از تازه ترین دستاوردهای فنی بشر در عرصه اکتشافات فضایی ارایه خواهد شد.

نکته جالب توجه این است که حتی در سردترین نقاط زمین یعنی قطب جنوب و شمال هم یاد یوری و همچنین پرتاب نخستین شاتل به فضا گرامی داشته می شود. دانشمندانی که در ایستگاه تحقیقاتی آموندسن اسکات قطب جنوب و ایستگاه مک موردو قطب شمال حضور دارند مراسم ویژه ای به این منظور برگزار می کنند.

یوری گاگارین را بهتر بشناسیم

رقابت سرسختانه شوروی سابق و آمریکا در دوران جنگ سرد به نوعی به نفع بشر تمام شد. اگر قرار باشد اوج این رقابت را مورد بررسی قرار دهیم بدون شک سفر به فضا مهمترین فاکتور آن محسوب می شود. در این میان اما روسها پیشتاز بودند. آنها یوری گاگارین را که تنها ۲۷ سال سن داشت سوار بر یک فروند راکت ووستوک در سفری ۱۰۸ دقیقه ای راهی فضا کردند تا نامش برای همیشه در تاریخ به عنوان نخستین فضانورد جاودانه شود.

انتخاب گاگارین برای شرکت در این مأموریت مهم نیز در نوع خود جالب توجه بود. بیش از ۲۰۰ خلبان جنگنده های نیروی هوایی روسیه برای گزینش فرد نهایی دعوت به آزمون های مختلف شدند. آنها از جمله سالم ترین خلبانهای روسی بودند زیرا فردی که در نهایت برگزیده می شد باید در معرض نیروی قابل توجهی ناشی از شتاب انفجاری سیستم فضایی قرار می گرفت. در نهایت گاگارین انتخاب شد. او در نهم ماه مارس سال ۱۹۳۴ در یکی از روستاهای دورافتاده در چند صد کیلومتری مسکو به دنیا آمد زمانی که نوجوانی بیش نبود به شدت تحت تأثیر فرود اضطرای هواپیمایی قرار گرفت که در نزدیکی روستایش بر زمین نشست. همین اتفاق کافی بود تا جذب هوانوردی شود به طوریکه در سال ۱۹۵۵ نخستین پرواز تک نفره خود را تجربه کرد و کمتر از ۶ سال بعد بود که به عنوان نخستین فضانورد راهی فضا شد.

گاگارین در این مأموریت تاریخی یک بار به دور زمین چرخید و تا ارتفاع ۳۲۷ کیلومتری زمین اوج گرفت. ووستوک یک درحالی او را به زمین بازگرداند که هیچ موتوری برای کاستن از سرعت نداشت. گاگارین برای فرود بی خطر بر روی زمین از چتر نجات مخصوصی که برایش تعبیه شده بود استفاده کرد. در آن زمان تنها درصورتی سفر وی به فضا رسمیت پیدا می کرد که سوار بر راکت به زمین می رسید اما رهبران شوروی سابق اعلام کردند که گاگارین سوار بر ووستوک یک بر زمین نشسته و راز استفاده از چتر نجات را تا سال ۱۹۷۱ برملا نکردند.

عصر باشکوه شاتلهای فضایی

اما ۱۲ آوریل هر سال تنها به واسطه سفر تاریخی یوری گاگارین به فضا از اهمیت برخوردار نشده است. ۲۰ سال پس از آن لحظه مهم، یکی از پیچیده ترین ماشین آلات ساخت دست بشر که در زمان خود به عنوان پیچیده ترین ساختار نیز به شمار می آمد راهی فضا شد. در واقع ۱۲ آوریل سال ۱۹۸۱ سرآغاز عصر باشکوه شاتل های فضایی به شمار می آید. شاتل های فضایی یعنی چلنجر، کلمبیا، اندیور، دیسکاوری و آتلانتیس خدمات چشمگیری به بشر در راه توسعه اکتشافات فضایی ارایه کردند. این ساختار پیچیده فضایی طی سالهای طولانی به عنوان مهمترین ابزار دانشمندان در مسیر توسعه ایستگاه فضایی بین المللی به شمار می آمدند.

تاریخ فضانوردی با شاتلها عجین شد

بدون شک هیچ سیستم فضایی به اندازه شاتل ها در توسعه دانش بشر در عرصه فضا مؤثر نبوده اسست. شاتل ها برنامه فضایی آمریکا برای رسیدن به مدار زمین محسوب می شوند که از ۱۲ آوریل سال ۱۹۸۱ آغاز و تا بازگشت آخرین شاتل در ۲۱ جولای ۲۰۱۱ به زمین به مدت ۳۰ سال ادامه داشت. ۵ شاتل فضایی آمریکا یعنی کلمبیا، چلنجر، اندیور، آتلانتیس و دیسکاوری در مجموع ۱۳۵ بار به فضا رفتند تا به دانشمندان در پروژه یکی از پیچیده ترین و گران ترین آزمایشگاههای جهان یعنی ایستگاه فضایی بین المللی یاری رسان باشند.

این روند هیجان انگیز با شاتل کلمبیا آغاز و با ۴ شاتل دیگر ادامه یافت. در این میان اما دو شاتل کلمبیا و چلنجر همواره با خاطره تلخی در ذهن علاقمندان به فضا به یادگار مانده اند. در سال ۱۹۸۶ شاتل چلنجر تنها ۷۳ ثانیه پس از پرتاب منفجر شد که طی آن هر ۷ فضانورد مأموریت STS-۵۱-L کشته شدند. همچنین شاتل کلمبیا در سال ۲۰۰۳ و این بار در راه بازگشت به زمین منفجر شد و این بار هم هر هفت فضانورد مأموریت STS-۱۰۷ کشته شدند.

با این حال اهمیت این سیستم فضایی و برنامه ریزیهای کلانی که برای آن صورت گرفته بود موجب شد تا برنامه شاتل ها ادامه پیدا کند اما در نهایت به دلیل هزینه های سنگین نگهداری و حوادث تلخی که رقم خورد، آخرین مأموریت شاتلها یعنی STS-۱۳۵ در ۲۱ جولای سال ۲۰۱۱ اتفاق افتاد و شاتل ها برای همیشه راهی موزه ها شدند.


موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد سهرابوندامرایی

«شریف» و «صنعتی اصفهان» در بین برترین دانشگاه‌های جوان دنیا




«شریف» و «صنعتی اصفهان» در بین برترین دانشگاه‌های جوان دنیا

دکتر محمدجواد دهقانی - سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اعلام این خبر افزود: رتبه بندی تایمز یکی از مشهورترین نظام های رتبه بندی بین المللی دانشگاه هاست که هر ساله نتایج رتبه بندی دانشگاه ها را اعلام می کند.

دهقانی گفت:  این موسسه از ۱۳ شاخص عملکردی در قالب ۵ معیار کلی آموزش، پژوهش، استنادات، درآمد صنعتی و وجهه بین المللی جهت انجام مقایسه های جامع و متوازن بهره می برد.

وی افزود: یکی از رتبه بندی هایی که موسسه تایمز به آن توجه ویژه دارد رتبه بندی دانشگاه های جوان و تازه تاسیس دنیا است که از سال ۲۰۱۲ تاکنون دانشگاه های جوان دنیا با قدمتی کمتر از ۵۰ سال را  ارزیابی و رتبه بندی کرده است.

سرپرست ISC اظهار داشت: این رتبه بندی از شاخص هایی مشابه رتبه بندی جهانی بهره می برد. تنها تفاوت این رتبه بندی با رتبه بندی جهانی تایمز در وزن اختصاص داده شده به شاخص هاست. در ارزیابی دانشگاه های جوان، جهت انجام بررسی مطلوبتر، به شاخص های نظرسنجی شهرت دانشگاهی، وزن کمتری اختصاص داده شده است.

وی افزود: تایمز در سال ۲۰۱۶ برای اولین بار در رتبه بندی دانشگاه های جوان، تعداد دانشگاه های مورد بررسی خود را از ۱۰۰ به ۱۵۰ افزایش داده است.

دهقانی گفت: علیرغم رقابت شدید در بین دانشگاه های آسیای شرقی در کسب رتبه نخست دنیا در این رتبه بندی، موسسه پلی تکنیک فدرال سوئیس توانست همچون سال گذشته رتبه نخست فهرست را از آن خود کند. در جمع ۱۰ دانشگاه برتر دنیا، بیشترین نسبت دانشجویان بین المللی برابر با ۵۴ درصد و  متعلق به این موسسه معتبر اروپایی است.

وی افزود: دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور با داشتن تنها ۲۵ سال قدمت، توانست رتبه اول آسیا و دوم جهان را به خود اختصاص دهد. تدریس به زبان انگلیسی در این دانشگاه، سهم مهمی در جذب دانشجویان بین المللی و رشد سطح همکاری های علمی این دانشگاه با دانشگاه تراز اول جهانی دارد. این دانشگاه در سال ۲۰۱۶ با رشدی سه رتبه ای نسبت به سال گذشته، در رتبه دوم جهان قرار گرفت.

سرپرست ISC بیان داشت: دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ نیز حائز رتبه دوم آسیا و سوم جهان شده است. دانشگاه ماستریخت هلند و دانشگاه پوهانگ کره جنوبی در جایگاه چهارم و پنجم دنیا قرار گرفته اند. بدین ترتیب از ۵ دانشگاه برتر جهان سه دانشگاه آن به آسیا تعلق دارد.

دهقانی گفت: از ایران نیز دو دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه صنعتی اصفهان همچون سال های گذشته توانستند خود را در جمع دانشگاه های برتر جوان دنیا قرار دهند. دانشگاه صنعتی شریف رتبه ۱۰۰ و دانشگاه صنعتی اصفهان رتبه ای در بازه ۱۵۰-۱۰۱ کسب کرده اند.

وی افزود: به لحاظ تعداد دانشگاه برتر در فهرست منتشر شده انگلستان با داشتن ۲۵ دانشگاه رتبه نخست و استرالیا با دارا بودن ۱۹ دانشگاه رتبه دوم و فرانسه با ۱۵ دانشگاه رتبه سوم دنیا را دارند.

سرپرست ISC اضافه کرد: به لحاظ دارا بودن تعداد دانشگاه جوان در خاورمیانه، ترکیه با داشتن ۳ دانشگاه در رتبه اول و ایران با داشتن ۲ دانشگاه در رتبه دوم قرار دارد. از عربستان و رژیم اشغالگر قدس نیز تنها یک دانشگاه در این فهرست به چشم می خورد. لازم به ذکر است که از آمریکا تنها ۵ دانشگاه در این فهرست ظاهر شده است.

دهقانی تصریح کرد: بررسی وضعیت دانشگاه های کشور در شاخص های رتبه بندی تایمز نشان می دهد که دو دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی اصفهان در ۲ معیار آموزش و پژوهش وضعیت مطلوبی دارند به نحوی که دانشگاه صنعتی شریف رتبه اول در حوزه آموزش و رتبه دوم در حوزه پژوهش در سطح خاورمیانه را کسب کرده است.

وی گفت: همچنین در معیار درآمد صنعتی این دانشگاه ها رتبه نخست خاورمیانه را از آن خود کرده اند. با این حال این دو دانشگاه در دو معیار وجهه بین المللی و استنادات عملکرد مطلوبی همچون دیگر شاخص ها نداشته اند.

جدول زیر وضعیت دانشگاه های حوزه خاورمیانه را در شاخص های رتبه بندی تایمز نمایش می دهد.

معیار

دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه بن گوریون

دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه بیلکنت

دانشگاه سابانچی

دانشگاه ملک سعود

دانشگاه کوچ

آموزش

۲۳.۹

۳۲.۱

۳۰.۹

۲۸.۲

۲۹.۳

۳۰.۹

۲۶.۶

وجهه بین المللی

۱۷.۲

۵۲.۹

۱۵.۹

۴۷.۵

۴۲.۷

۹۳

۵۳.۵

درآمد صنعتی

۹۹.۵

۳۷

۸۷.۸

۳۶.۴

۷۰

۷۳.۱

۸۲.۴

پژوهش

۳۴.۵

۳۰.۵

۴۰.۷

۲۴.۲

۴۶.۳

۱۶.۴

۳۸.۶

استنادات

۳۹.۵

۳۰.۱

۳۳.۷

۶۴.۱

۵۲.۸

۷۶.۶

۷۴.۹

نمره کل

-

-

۳۵

۳۹.۵

۴۳.۵

۴۶

۴۸.۱

سرپرست ISC تاکید کرد: معیار استنادات یکی از معیارهای مهم رتبه بندی تایمز است. این معیار معرف کیفیت پژوهشی دانشگاه ها و نقش آنها در انتشار دانش و ایده های جدید در دنیا است. این شاخص نشان می دهد که تولیدات علمی کشور به چه میزان توسط سایر محققان در سطح دنیا مورد استفاده قرار گرفته است. لذا باید به مرجعیت علمی در کنار رشد تولیدات علمی توجه ویژه کرد.

دهقانی گفت:  معیار وجهه بین المللی و بین المللی سازی دانشگاه ها از دیگر معیارهایی است که باید بیش از پیش مورد توجه مسئولین علمی و روسای دانشگاهی کشور قرار گیرد.

وی افزود: یکی از شروط مهم مرجعیت علمی، دیپلماسی علمی است و لذا جهت حرکت در این مسیر و ارتقای سطح بین المللی و شهرت جهانی دانشگاه ها می بایستی به شاخص هایی که در این زمینه مورد توجه خاص دانشگاه های تراز اول جهانی است، اهمیت ویژه داد.

سرپرست ISC تاکید کرد: از جمله مهمترین  این شاخص ها عبارتند از: انجام برنامه های مشترک علمی و حتی صنعتی با دیگر کشورها، جذب اساتید، پژوهشگران و دانشجویان بین المللی، افزایش تعداد همکاریهای علمی، افزایش تعداد دانشجویان بورسیه، فرصت های مطالعاتی، رد و بدل دانشجو و اساتید و توجه به زبان انگلیسی به عنوان زبان اصلی آموزش و پژوهش در دانشگاه ه

موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد سهرابوندامرایی

توضیح علمی در مورد مثلث برمودا ارائه شد



توضیح علمی در مورد مثلث برمودا ارائه شد

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خراسان، مثلث برمودا بین پورتوریکو و میامی قرار دارد و در مورد آن تصورات و خیال‌پردازی‌های بسیاری صورت گرفته که در فیلم‌ها، مقالات و موسیقی نیز به نمایش گذاشته شده است، اما در حال حاضر گروه تحقیق محققان نروژی جوابی برای عملکرد این منطقه گرمسیری در اقیانوس یافته‌اند.

در سال 1964 وینسنت گادیس این مثلث را برای اولین بار توصیف کرد و بعد از آن نیز مقالات و افسانه‌های بسیاری در مورد این منطقه بر زبان‌ها جاری شد.

محققان نروژی از دانشگاه قطبی نروژ در مورد چاله کف دریای بارنتز مکانی که در آن بعد از مدتی هرچیزی ناپدید می‌شود تحقیق کردند.

این دهانه 150 متر عمق و نیم مایل پهنا دارد و در آن احتراق گاز متان صورت می‌گیرد و برای انسان‌هایی که از این مکان عبور کنند خطر دارد.

محققان معتقدند گاز و یا نفت موجود در کف اقیانوس موجب کشیدن کشتی به کف اقیانوس و سپس ایجاد حباب بر سطح آب می‌شود.

پژوهشگران اظهار کردند: ما در این مورد مطمئن نیستیم اما عملکرد افسانه‌ای این منطقه به دلیل گاز متان است. البته محققان روسی نیز این عملکرد را بیان کردند و علت علائم عجیب و غریب این منطقه را هیدرات‌های گاز می‌دانند.

این نتایج در جلسه ماه آینده اتحادیه علوم زمین‌شناسی اروپا ارائه خواهد شد.

موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد سهرابوندامرایی

در کاسه‌ی آجیل اول سراغ چه می‌روی؟ (5 اتفاق اثرگذار)



در کاسه‌ی آجیل اول سراغ چه می‌روی؟ (5 اتفاق اثرگذار)

وقتی به دید و بازدید نوروزی می‌روی، در لابه‌لای پذیرایی‌ها کاسه‌ی آجیلی می‌آید که هر کس گرایشی و اولویت‌بندی برای خوردنش دارد: پسته‌ها اول یا فندق‌ها.

نوروز اگر اسمش دوران طلایی شده فقط به دلیل خاصیت اولویت‌بندی است: چه مبحثی را اول بخوانم؟

در کنار دفتر برنامه‌ریزی و کتاب نوروز، دو بال پرواز تراز شما، تابلو نوروزی و کارنامه‌ی مبحثی است.

 

در راستای جمع‌بندی پیش یک و پایه: چرا باید اولویت‌بندی کنیم؟

وقتی حجم مطالب زیاد است و وقت کم، برنامه‌ریزی نقش دوچندان دارد.

  • در تابلو نوروزی، مباحث را بر اساس کارنامه‌ی مبحثی رنگ‌آمیزی کنید. این کار در گام نخست به شما یک شناخت و در پی آن آرامشی هدیه می‌دهد که می‌دانید لحظه به لحظه‌ی نوروز را چگونه سپری کنید.

  • گام بعدی مشخص کردن تعداد تست‌های منابع نوروزی است: کتاب نوروز، زرد عمومی، سه‌سطحی و آبی. در صورتی که تعداد تست‌ها بیش از حد زمان بود، ابتدا باید به سراغ تست‌های الگو بروید.

  • حتماً درصدهای خود را روزانه یادداشت کنید (شما مانند دونده‌ای هستید که زمان زیادی تا مسابقه ندارید؛ پس روزانه چندین بار باید دور پیست بدوید و رکورد‌ها را ثبت کنید تا به هدف‌گذاری برسید).

  • قبل از شب‌نشینی‌ها و فیلم و سریال یک قسمت از کتاب زرد عمومی را تماشا کنید. گرایش خیلی از دانش‌آموزان حل تست بیش‌تر در بخش اختصاصی است؛ بنابراین زمانی را هم صرف عمومی‌ها کنید (75 دقیقه و یک ارزیابی تحلیلی). هر بار مباحثی را که نیاز به توجه بیش‌تر دارد اولویت‌بندی کنید.

  • اگر در هیچ اردویی شرکت نمی‌کنید، طبق الگوی مشخصی مثل اردوی نوروزی مطالعه کنید. فیلم‌های تدریس دبیران را از سایت کانون مشاهده کرده و هر صبح با آزمون‌های صبحانه، خود را محک بزنید.

لحظه‌ای به این جمله فکر کنید: در اردیبهشت رتبه‌ها جابه‌جا می‌شود.

موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد سهرابوندامرایی

نکاتی که باید در هر نوع تست‌زدنی رعایت کنید


نکاتی که باید در هر نوع تست‌زدنی رعایت کنید

الان تصور می‌کنیم که شما کتاب تست مورد نظرتان را باز کرده‌اید و منتظر هستید تا یاد بگیرید چگونه بهتر تست بزنید و نمره و درصدهای‌تان را بالا ببرید یا نه، اصلاً می‌خواهید درس را بهتر یاد بگیرید.

پس خوب دقت کنید.

اصولاً حدود یک‌سوم از سؤالات هر امتحان و آزمونی را سؤالاتی تشکیل می‌دهند که تقریباً آسان و قابل حل‌اند. پس لازم نیست تمام سؤالات را از اول تا انتها جواب دهید، بلکه می‌توانید بگردید و سؤالات قابل حل برای خودتان را پیدا کنید.

در آزمون‌های تستی که عموماً جنبه‌ی سنجش دارند لازم نیست به همه‌ی سؤالات جواب بدهید. در این مورد به خودتان سخت‌گیر نباشید. اگر سؤالی را نزده بگذارید خیلی بهتر از آن است که به اصرار به آن جواب اشتباه دهید.

تکنیک‌هایی که در تست‌زنی هر چه بهتر به شما معرفی می‌شوند اگر کاربردی نداشتند هرگز طراحی نمی‌شدند. یکی از این تکنیک‌ها، تکنیک ضربدر و منهاست که در تست‌زنی بیش‌تر سنجشی استفاده می‌شود یا تکنیک «ف، ش، م، ن» که غالباً در تست‌زنی بیش‌تر آموزشی استفاده می‌شود و انواع روش‌های دیگر که همه‌ی شما به آن آگاه هستید.

نکته‌ی دیگری که بسیار اهمیت دارد این است که همیشه به یاد داشته باشید که باید درس را خوانده باشید و تست بزنید و متن کتاب را خوب خوانده باشید و بعد بتوانید تست بزنید.

بعد از هر تست‌زنی باید جواب سؤالات را بررسی کنید تا بتوانید نکات پنهان تست را دریابید و آن‌ها را یادداشت کنید تا از یک سوراخ دو بار گزیده نشوید.

گاهی اوقات طراح سؤال‌ نکاتی را استفاده می‌کند تا به دام بیفتید. با تمرین و تکرار نگذارید این اتفاق بیفتد.

این نکته را هم به یاد داشته باشید که شیوه‌ی خواندن درس به صورت تستی و تشریحی از هم جدا نیستند و با هم، هم‌پوشانی دارند و به این صورت نیست که بخواهید تشریحی بخوانید و وقت برای تستی خواندن نداشته باشید.

تمرین و تکرار در تست‌زنی موجب بالا رفتن توانایی شما در انجام آن می‌شود و چشم و مغزتان هم عادت خواهد کرد.

پس یادتان باشد که تمرین کنید و تمرین کنید و تمرین کنید.

موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد سهرابوندامرایی

نوروز

با سلام خدمت تمامی هم میهنان گرامی در همه جای جهان،فرا رسیدن سال نو (1395)رو به همه تبریک می گم.


موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد سهرابوندامرایی