ایمنوسل‌تراپی تحولی بزرگ در درمان سرطان ایجاد می‌کند

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بسیاری از محققان معتقدند که پیشرفت در ایمنوسل‌تراپی انقلابی بزرگ برای درمان سرطان ایجاد می‌کند، در ایران نیز داروهایی در این زمینه تولید می‌شود اما برای پیشرفت و حرکت سریع در این حوزه و دستکاری‌های ژنتیکی به امکانات و آزمایشگاه‌های پیشرفته نیاز است.

درمان بیماری‌های سخت همچون سرطان ذهن بسیاری را درگیر کرده است. تحقیقات علمی راهکارها و شیوه‌های نوینی را در این خصوص ارائه داده است یکی از این روش‌ها ایمنوسل‌تراپی است.

با ورود باکتری، ویروس یا هر عامل بیماری‌زا به بدن سیستم ایمنی واکنش نشان می‌دهد، این بخش سیستم ایمنی ذاتی است یعنی از زمان تولد همراه ما است یا اکتسابی (با تزریق واکسن) حاصل می‌شود، با تزریق واکسن ویروس ضعیف شده به بدن وارد و باعث تحریک و واکنش سلول‌ها می‌شود، این فعالیت در خاطر سلول‌ها می‌ماند. اگر این اقدام به صورت دستکاری شده (مصنوعی) با هدف خاص انجام شود اساس روشی است که به آن ایمنوسل‌تراپی می‌گویند.

در این روش غیرطبیعی تحریک سیستم ایمنی برای رسیدن به خواسته محققان صورت می‌گیرد، محققان با پژوهش و تحقیق در این حوزه نوین قصد دارند به جنگ با سرطان بروند، روشی که به کمک درمان‌های رایج آمده و پیشرفت‌های اخیر جهانی امیدها برای درمان سرطان با این روش را افزایش داده است، در ایمنوسل‌تراپی پزشکان از روش‌های فعال، غیر فعال یا مجموع دو روش استفاده می‌کنند.

رضا شیرکوهی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران توضیحاتی درباره ایمنوتراپی به روش فعال ارائه داد و گفت: در این روش جداسازی سلول‌های ایمنی با گرفتن خون افراد انجام می‌شود، پس از آن این سلول‌ها در مجاورت آنتی ژن تومور قرار می‌گیرند و تحریک می‌شوند. سلول‌های تحریک شده به بدن افراد تزریق شده و واکنش علیه آن آغاز می‌شود. اما در ایمنی به روش غیر فعال با انواع دارو مبارزه با سلول‌های سرطانی آغاز می‌شود.

وی باان کرد: در روش درمان سرطان خون با «کار تی سل تراپی» لنفوسیت‌های «T» مهندسی شده ساخته می‌شود که قابلیت شناسایی و انهدام سلول‌های سرطانی را دارد، این سلول‌ها دسته‌ای از سلول‌های سیستم لنفوسیتی هستند و با تزریق این سلول‌های مهندسی شده به فرد مبتلا این سلول‌ها می‌توانند سلول‌های بدخیم را از بین برند.

به گفته این متخصص حوزه ژنتیک، بسیاری از محققان معتقد هستند که پیشرفت در ایمنوسل ‌تراپی انقلابی بزرگ برای درمان سرطان ایجاد می‌کند. در ایران نیز داروهایی در این زمینه تولید می‌شود که خود اتفاق مناسبی است.

وی با اشاره به اینکه برای پیشرفت و حرکت سریع در این حوزه و دستکاری‌های ژنتیکی نیاز به امکانات و آزمایشگاه‌های پیشرفته است گفت: در حوزه «کار تی سل» مراکز فعالی در کشور مشغول فعالیت هستند و امیدواریم به زودی این فعالیت‌ها به نتیجه مورد نظر برسد، برای دستیابی به فناوری در این حوزه دانشمندان و محققان خوبی در ایران وجود دارند، البته ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز نقش حمایتی خوبی در این زمینه داشته است و با حمایت از طرح‌های پژوهشی و شرکت‌های فعال، زمینه گسترش حرکت‌های علمی در این زمینه را فراهم کرده است.

منبع :