این پروژهی جزو برنامهی اقتصادی پنج سالهی این کشور است و در میان ۱۰۰ اولویتی که دولت چین برای حوزهی علم و دانش در نظر گرفته، جایگاه دوم را دارد.
«شی جینگپینگ»، رییس جمهور چین، ماه گذشته در یک کنفرانس علمی ملی گفت: «اعماق دریا سرشار از گنجینههایی است که کشف نشدهاند. برای اینکه این گنجینهها را به دست بیاوریم، باید تکنولوژیهای لازم برای دسترسی به اعماق دریا را در اختیار داشته باشیم، اعماق دریا را کشف کنیم و آن را توسعه دهیم.»
هنوز مشخص نیست که این ایستگاه چه زمانی و دقیقا کجا ساخته میشود و چقدر هزینه لازم دارد، اما مسئلهی اصلی مکان آن است. بین کشورهای چین، ویتنام و فیلیپین بر سر آبهای دریای جنوبی چین اختلاف زیادی وجود دارد. چین کنترل بیش از ۸۰ درصد این دریا را به دست گرفته و در این آبها هفت جزیرهی مصنوعی، بندر و تجهیزات رادار ساخته است. ساخت یک ایستگاه در اعماق دریا میتواند فرایند پیچیدهی حفاری ساحل را تسهیل کند و به عملیات نظامی کمک کند. به همین دلیل این پروژه برای چین اهمیت استراتژیکی دارد.
«شو لیپینگ»، یکی از محققان ارشد امور آسیای جنوب شرق میگوید: «توسعه و ساخت و ساز در اعماق اقیانوس برای دولت چین اهمیت استراتژیکی زیادی دارد، اما این ایستگاه فضایی با هدف مقابله با هیچ کشور یا منطقهای طراحی نشده است.» شو همچنین گفت: «این پروژه عمدتا برای امور غیر نظامی استفاده خواهد شد، اما نمیگوییم که هیچ کاربرد نظامی ندارد. کشورهای زیادی در جهان در اعماق آب چنین پروژههای تحقیقاتی را انجام میدهند و چین فقط یکی از آنهاست.»
یکی از اهداف ساخت ایستگاه فضایی در اعماق آب این است که تا سال ۲۰۳۰ چین در حوزهی تکنولوژی به یک ابرقدرت جهانی تبدیل شود.