1- در زمان کار یا مطالعه غذا نخورید و برای این کار زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید، در عین حال از مصرف زیاد شیرینی و تنقلات خودداری کنید. این خوراکیها ممکن است در نگاه اول انرژیزا به نظر برسد اما باید توجه داشت که این قابلیت در آنها بسیار کمدوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما خواهد داد.
2- بررسیهای دانشمندان نشان میدهد که غذاهای نشاستهای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تأثیر در کیفیت خواب در شب امتحان مفید است.
3- صبح روز امتحان بهتر است برای افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخممرغ، نان تست با عسل یا برشتوک استفاده شود.
4- کارشناسان تغذیه به دانشآموزانی که اضطراب زیادی دارند و نمیتوانند صبحانهی مفصل بخورند، توصیه میکنند از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.
5- خوردن نان و پنیر و گردو یا یک ظرف عدسی در روز امتحان کمک میکند تا در طول امتحان آرام باشید. همچنین خوردن عسل و نوشیدنیهای حاوی عسل در کاهش اضطراب بسیار مؤثر است.
6- خوردن جگر، گوشت و ماهی کمک زیادی به کاهش اضطراب میکند؛ زیرا کمخونی نیز یکی از دلایل کاهش یادگیری و تمرکز است.
7- خوردن آجیل مغزدار از قبیل بادام، کشمش، فندق، گردو و نخودچی که سرشار از منیزیم بوده و کمبود آن یکی از علل کاهش یادگیری است. در ساعات مطالعه از خوردن ماست ترش و دوغ ترش بپرهیزید و خوردن روزانه شیر و همچنین ماست شیرین را فراموش نکنید.
8- در ایام امتحان، بیشتر مواظب سلامت خود باشید تا در معرض سرماخوردگی، گرمازدگی، مسمومیتهای غذایی و اختلالات هضم قرار نگیرید و از خوردن غذا بیرون از خانه جداً خودداری کنید. غذای خود را خوب بجوید و آرام میل کنید.
9- در طول روز (اما نه همراه غذا) آب کافی بیاشامید (بیش از نیمساعت پیش از غذا و یکی دو ساعت پس از غذا اشکالی ندارد). آشامیدن آب و نوشیدنیها در وسط غذا سبب اختلال هضم و ایجاد نفخ میشود.
10- صبحانه غذای اصلی است. ناهار و شام را کمی مختصرتر بخورید اما صبحانه را کاملتر میل کنید.
11- اگر احساس خستگی میکنید، کمی استراحت کنید. انسان هنگام خستگی احتیاج به استراحت دارد نه محرک؛ بنابراین مصرف قهوه به منظور بیدار ماندن توصیه نمیشود.